ΣΥΛΛΟΓΟΣ Π.Ε. Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ: «Συζήτηση και λήψη απόφασης επί θεμάτων ασφαλούς λειτουργίας των σχολικών κτιρίων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής»

ΌΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΓΟΝΕΙΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:00

       Την ερχόμενη Τετάρτη 2/2 στις 6 μ.μ. θα συζητηθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Ηρακλείου θέμα : «Συζήτηση και λήψη απόφασης επί των ανακυψάντων θεμάτων ασφαλούς λειτουργίας των σχολικών κτιρίων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής»

Εδώ και καιρό είμαστε αντιμέτωποι με την κυβερνητική  πολιτική της κρατικής υποχρηματοδότησης, της ελλιπούς συντήρησης και  των συστηματικών κτηριακών ελέγχων  των σχολικών μονάδων όλων των σχολείων της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ  που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη  σωματική ακεραιότητα εκπαιδευτικών και μαθητών όπως και το δικαίωμα στη μόρφωση.

Μας προκαλεί οργή και θυμό  το γεγονός ότι στην εποχή που η πρόοδος και η επιστήμη κάνουν άλματα και δίνουν τη δυνατότητα  για κατασκευή νέων σύγχρονων και ασφαλών σχολικών  κτηρίων  οι προϋπολογισμοί των δήμων  είναι ψίχουλα μπροστά στις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης γιατί θεωρούνται «κόστος». Σε δύο σχολεία της πόλης τα μαθήματα συνεχίζουν να γίνονται μέσα σε κοντέινερς εδώ και 2,5 χρόνια, οι αυλές των Νηπιαγωγείων έχουν γεμίσει με προκάτ-κλουβιά, οι εκτεταμένες ζημιές στο κτήριο του 1ου Γυμνασίου και η ευθύνη συντήρησης των σχολικών κτιρίων έχει γίνει μπαλάκι ανάμεσα στο υπουργείο, στην ΚΤΥΠ και τη δημοτική αρχή Ηρακλείου.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό  καθώς και τις ανάγκες που έχουν προκύψει από την πανδημία σε μέσα ατομικής προστασίας, σε έλλειψη ηλεκτρονικού εξοπλισμού, σε προσωπικό καθαριότητας,  καταλαβαίνουμε ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί καθημερινά δίνουμε αγώνα για τη μόρφωση και την εργασία κάτω από ιδιαίτερα επικίνδυνες για τη ζωή και την υγεία μας συνθήκες.

Απαιτούμε να παρθούν μέτρα εδώ και τώρα για ασφαλή σχολεία:

  • Άμεση αποκατάσταση όλων των ζημιών στο 1ο Γυμνάσιο, 4ο και 5ο Δημοτικά
  • Να καταργηθούν οι αίθουσες προκάτ . Να καταγραφούν και να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες αίθουσες
  • Να γίνει τώρα ουσιαστικός τεχνικός έλεγχος στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές τους εγκαταστάσεις  όλων των σχολικών κτιρίων με προτεραιότητα στα παλαιότερα
  • Να γίνει σύγχρονος αντισεισμικός, αντιπυρικός και αντιπλημμυρικός έλεγχος των σχολικών κτιρίων
  • Να δεσμευτούν νέοι χώροι για την ανέγερση νέων σύγχρονων σχολείων.
  • Να προσληφθεί επαρκές και μόνιμο προσωπικό καθαριότητας
  • Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και τη δωρεάν παροχή, όλων των μέσων αυξημένης ατομικής προστασίας

Τα αιτήματα μάς αφορούν όλους!!

Όλοι στη συγκέντρωση στο Δημαρχείο Ηρακλείου την Τετάρτη 2/2 στις 18.00

Καλούμε τους γονείς (Δ.Σ.  Συλλόγων και Ένωση Γονέων Ηρακλείου), τη Δ.ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, μαζικούς φορείς, τοπικούς Συλλόγους, μαθητές και εκπαιδευτικούς  να  διεκδικήσουμε όλοι μαζί να παρθούν μέτρα για τη στοιχειώδη αλλά και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων,  για την υπεράσπιση της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών καθώς και των μορφωτικών δικαιωμάτων.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

              ΝΤΙΑΝΑ  ΛΙΑΚΟΥ                                            ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης Μουταλάσκη

64 – 14234 Ν. Ιωνία

6944797461 Λιάκου Ντιάνα

6906059765 Κατιμερτζόγλου Κώστας

mail :segseferis@gmail.com gseferis.edu@gmail.com site : www. syllogos-seferis.gr

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo