Κόπτσης: ρίχνει το φταίξιμο στο ΙΕΠ για τον έλεγχο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων!! Κόντρα Κεραμέως με Τσίπρα.. και η απάντηση της υπουργού!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

29-01-22 Δήλωση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, σε απάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλεξη Τσίπρα

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, μετά από παρέμβασή μου, επανεξέτασε και ανακάλεσε την έγκριση που είχε δώσει για το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής. Αποτελούσε μία από τις περίπου 1000 εγκρίσεις που δίνονται κάθε χρόνο από το ΙΕΠ για δράσεις ΕΚΤΟΣ του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος.

Αντιθέτως, ΕΝΤΟΣ του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος η Κυβέρνησή μας είναι η πρώτη που ενέταξε ολοκληρωμένο πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Δεν νομιμοποιείται λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μας εγκαλεί για σκοταδισμό, πολύ περισσότερο που όχι μόνο ως Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για τον εκσυγχρονισμό της παιδείας, αλλά εξακολουθεί να αρνείται κάθε τι σύγχρονο και μεταρρυθμιστικό. Και που βεβαίως δεν τόλμησε να εντάξει τη σεξουαλική αγωγή σε οριζόντια βάση στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα (αρκέστηκε σε μια απλή θεματική εβδομάδα…).

Από ότι φαίνεται η συγκεκριμένη Μη Κερδοσκοπική αυτή Εταιρεία έχει μακρά ιστορία με το Ελληνικό Δημόσιο. Και θα την διερευνήσουμε. Αυτό όμως που πρέπει επίσης να διερευνηθεί είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα καταγγέλλει το πρόγραμμα της εταιρείας αυτής, επί της διακυβέρνησής του την χρηματοδοτούσε με ποσά άνω των 100.000 ευρώ…

29-01-22 Νίκη Κεραμέως: «Είναι η πρώτη φορά που κατατίθεται πρόταση δυσπιστίας όχι επειδή η Κυβέρνηση έχει πρόβλημα με την κοινωνία, αλλά η Αξιωματική Αντιπολίτευση»

Δημοφιλή!!  Οργανικά Κενά: Κατανοώντας τις Διαφορές για Μεταθέσεις, Τοποθετήσεις, Πλεόνασμα και Υπεραριθμία

Στην πλήρη αντίκρουση των αιτιάσεων που προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε κατά της Κυβέρνησης, προέβη κατά την ομιλία της ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Η Υπουργός απέδωσε την κίνηση αυτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε «πολιτική απόγνωση», σημειώνοντας ότι «είναι η πρώτη φορά που κατατίθεται πρόταση δυσπιστίας, όχι επειδή έχει πρόβλημα με την κοινωνία και τους πολίτες η Κυβέρνηση, αλλά επειδή έχει πρόβλημα με την κοινωνία και τους πολίτες η Αξιωματική Αντιπολίτευση». «Όλες οι δημοσκοπήσεις σάς δείχνουν σε πτώση, οι ψηφοφόροι σας φυλλορροούν, κινδυνεύετε να βρεθείτε τρίτο κόμμα. Σε πολιτική απόγνωση, προσπαθείτε να αντιστρέψετε την πραγματικότητα. Παραποιείτε την αλήθεια, καταστροφολογείτε, αντιφάσκετε», επεσήμανε η Νίκη Κεραμέως.

Η Υπουργός χρησιμοποίησε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, προκειμένου να καταδείξει τις παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ, την τηλεκπαίδευση. «Δέκα ημέρες πριν, λέγατε ότι ο λόγος που ανοίγουμε τα σχολεία είναι γιατί δεν έχουμε τη δυνατότητα τηλεκπαίδευσης. Τώρα που εφαρμόστηκε καθολικά η τηλεκπαίδευση, και άρα διαψευσθήκατε στην πράξη, μας εγκαλείτε που εφαρμόσαμε τηλεκπαίδευση! Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο», είπε η κ. Κεραμέως και προσέθεσε: «Σας ενοχλεί ότι στη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας, σε όσες περιοχές στα σχολεία δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί δια ζώσης διδασκαλία, η εκπαιδευτική διαδικασία λειτούργησε, με μαζική συμμετοχή όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας και με ομαλή και γρήγορη μετάβαση από τη δια ζώσης εκπαίδευση στην εξ αποστάσεως. Στα μαθήματα της Παρασκευής, για παράδειγμα, είχαμε εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης σε ποσοστό 98,4% επί των κλειστών τμημάτων. Και ευχαριστούμε θερμά σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα για τη συνέπεια και την προσαρμοστικότητα».

Δημοφιλή!!  Αμοιβαίες μεταθέσεις εκπαιδευτικών: Προϋποθέσεις & διαδικασία 

Στηλιτεύοντας τη συλλήβδην αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολο των μεταρρυθμίσεων που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία 2,5 χρόνια στον τομέα της Παιδείας, η Νίκη Κεραμέως τόνισε: «ΟΧΙ σε όλα λοιπόν. Ανοίγουμε τα σχολεία, τα θέλετε κλειστά. Τα κλείνουμε, τα θέλετε ανοιχτά. Αλλά ΟΧΙ και σε όλους τους άλλους τομείς του εκπαιδευτικού έργου των τελευταίων 2,5 χρόνων».

Η Υπουργός Παιδείας ανέφερε συνοπτικά το πλούσιο μεταρρυθμιστικό έργο που έχει συντελεστεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης ενδεικτικά: έναρξη της φοίτησης στο νηπιαγωγείο από την ηλικία των τεσσάρων ετών, Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο, 16.200 μόνιμους διορισμούς, 166 Νέα Προγράμματα Σπουδών, διπλασιασμός Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων, αξιολόγηση, μαζικές επιμορφώσεις, εξασφάλιση τεχνολογικού εξοπλισμού για μαθητές και εκπαιδευτικούς, αναβάθμιση τεχνολογικού εξοπλισμού σχολείων, εγγραφή 1,4 εκ μαθητών και εκπαιδευτικών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ψηφιοποίηση υπηρεσιών, αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ίδρυση Πρότυπων ΕΠΑ.Λ, ίδρυση Πειραματικών και Θεματικών ΙΕΚ, εκσυγχρονισμός 336 προγραμμάτων σπουδών για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και 130 οδηγών κατάρτισης, πρόγραμμα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης, εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού όλων των Εργαστηριακών Κέντρων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. 

Δημοφιλή!!  Η Απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών για την αξιολόγηση

Η Υπουργός αναφέρθηκε και στις μεταρρυθμίσεις που αφορούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενδεικτικά: χρηματοδότηση πανεπιστημίων βάσει αντικειμενικών και ποιοτικών κριτηρίων, εξορθολογισμός διαδικασίας εισαγωγής και φοίτησης σε ΑΕΙ, αυξημένη χρηματοδότηση, περισσότερες θέσεις μελών ΔΕΠ, ίδρυση ξενόγλωσσων προγραμμάτων, συνεργασίες με κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού,  πλαίσιο για εταιρείες τεχνοβλαστών (spinoff).  

«Η Ελλάδα αλλάζει, βελτιώνεται, κατακτά διεθνώς τη θέση που της αξίζει», κατέληξε η κ. Κεραμέως.

 

Ο Γ.Γ Αλ. Κόπτσης, μίλησε για το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής που αρχικά ενέκρινε και στη συνέχεια πηρέ με απόφασή του το ΙΕΠ, μετά τις  αντιδράσεις που προκάλεσε.

Όπως τόνισε ο ΓΓ, το συγκεκριμένο πρόγραμμα, εγκρίθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής  και εστάλη από το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία.  H έγκριση τέτοιων προγραμμάτων δε σημαίνει και υιοθέτηση απόψεων.  Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, «δεν μπορεί να ελέγχει κάθε εκπαιδευτικό υλικό, καθώς η έγκριση δίνεται από το ΙΕΠ».

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω