Έρευνες που διεξήχθησαν στα πλαίσια ομάδων αναπληρωτών

-Από έρευνα που έγινε σε 245 νέους εκπαιδευτικούς:

Α) Το 64% δούλεψε νωρίτερα από πέρυσι, το 21% αργότερα από πέρυσι και το 15% δεν δούλεψε ούτε πέρυσι ούτε φέτος.
Β) Από όσους δούλεψαν πέρυσι: Δουλεύουν φέτος σε ποσοστό 65%, ενώ το 35% δεν δουλεύει.

Γ) Οι κύριοι λόγοι για όσους δεν έχουν δουλέψει ακόμα είναι ότι τους προσπέρασε το σύστημα σε ποσοστό 74,5%, ότι έβαλαν λιγότερες επιλογές σε ποσοστό 13,5%, ότι πέρσι είχαν προσληφθεί με τρίμηνα και φέτος δεν τα δήλωσαν με ποσοστό 8,4% και το υπόλοιπο 3,6% είχε προσληφθεί πέρυσι από ειδική πρόσκληση.

-Σε έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα 226 νέων εκπαιδευτικών για το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ως εκπαιδευτικοί απάντησαν:

Σε ποσοστό 75% ότι είναι η εργασιακή ανασφάλεια (αναπλήρωση), σε ποσοστό 11% το σύστημα πρόσληψης, σε ποσοστό 9,9% η στάση του υπουργείου Παιδείας, σε ποσοστό 2% ο συνδικαλισμός, αντίστοιχο ποσοστό εκπαιδευτικών (2%) απάντησε οι χαμηλές απολαβές, ενώ σε ποσοστό 0,1% η αξιολόγηση.

Πρόκειται για έρευνες που αφορούν αποκλειστικά την τελευταία γενιά εκπ/κων και μας τις έστειλε ο συνάδελφος Φάνης Βούγας.

Στη 2η έρευνα βλέπουμε να αποτυπώνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές συνάδελφοι.

Προφανώς, το κύριο μέλημα τους είναι το εργασιακό τους μέλλον, καθώς βιώνουν τεράστια εργασιακή ανασφάλεια εξαιτίας του απαράδεκτου καθεστώτος της αναπλήρωσης και της ελαστικής εργασίας που έχει γίνει κανόνας.

Πόσο μάλλον όταν τα πράγματα σε αυτόν τον τομέα χειροτερεύουν με νέες αντιεκπαιδευτικές “κενοτομίες”, όπως οι τρίμηνες συμβάσεις.

Φυσικά τα ποσοστά για τα υπόλοιπα προβλήματα είναι φυσικό να ακολουθούν με μειωμένα ποσοστά, για αυτήν την συγκεκριμένη κατηγορία συναδέλφων που μοιραία βέβαια θα τους απασχολήσουν ιδιαίτερα στο μέλλον.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo