Κακοκαιρία Ελπίδα: Μετά το φιάσκο χιονίζει ψέματα

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κάτω από τα χιόνια της κακοκαιρίας “Ελπίδα” θάφτηκε το επιτελικό κράτος με τις εικόνες ντροπής να συνεχίζονται.

Το νέο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας πιάστηκε αδιάβαστο.

Είναι πρωί της Τρίτης, 25 Ιανουαρίου, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας “Ελπίδα”, για την οποία το επιτελικό κράτος δήλωνε πανέτοιμο. Σε πλήρη ετοιμότητα για να μην υπάρξουν εγκλωβισμοί, να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Το πρώτο φως του ήλιου βρήκε 1200 οχήματα να παραμένουν εγκλωβισμένα στην Αττική Οδό, 1800 ακόμη απεγκλωβίστηκαν όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Ακόμη 400 επιβάτες έβγαλαν το βράδυ σε ένα τρένο στην Οινόη. Άνθρωποι πήραν τον προαστιακό για να πάνε να βρούνε τους συγγενείς και τους φίλους τους με τα πόδια, μέσα στον χιονιά, για να τους δώσουν λίγο φαγητό.

Δημοφιλή!!  Καταδίκη ρατσιστικών επεισοδίων στην πλατεία Αριστοτέλους

Ο στρατός τους πήγε, όπως αρκετοί δήλωσαν, κουβέρτες στις 5 και 6 το πρωί.

Δύο ηλικιωμένοι, 75 και 79 ετών, ανέφεραν στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ πως είναι εγκλωβισμένοι σχεδόν 20 ώρες μέσα στο αυτοκίνητό τους, 100 μέτρα από τη Κάντζα. Ο ένας έχει άσθμα, κανείς από τους δύο δεν μπορεί να πάρει τα φάρμακά του και ενώ βρίσκονται δίπλα σε έξοδο, δεν μπορούν να φύγουν καθώς όλοι οι δρόμοι είναι κλειστοί. Μια έγκυος έμεινε 20 ώρες μέσα στο όχημά της. Εκατοντάδες έμειναν εγκλωβισμένοι, στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Αττική Οδός είναι σχεδιασμένη για έξοδος διαφυγής, όχι εγκλωβισμού ανθρώπων, κάτι που καταδεικνύει με τον πιο απόλυτο τρόπο πως τίποτα δεν λειτούργησε σωστά, κανένας σχεδιασμός, κανένα πλάνο.

Δημοφιλή!!  Η Μεγάλη Παραδοξολογία: Οι "Τεμπέληδες" του Νότου Εργάζονται περισσότερο από τους "Εργασιομανείς" του Βορρά

Μπορεί η κυβέρνηση να διατείνεται πως η ευθύνη βαραίνει κυρίως τον φορέα διαχείρισης της Αττικής Οδού (που μεταξύ άλλων λάμβανε διόδια μέχρι αργά το μεσημέρι), μπορεί να ισχυρίζεται με τρόπο κωμικοτραγικό, πως η ενημέρωση που έλαβε για χτύπημα του χιονιά στην Αθήνα, ήταν “αργότερα απ’ ο,τι ήρθε” (όπως είπε ο κ. Οικονόμου), ωστόσο η αλήθεια είναι πως η απόγνωση των πολιτών μιλάει καλύτερα από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Επί πέντε ημέρες το Μαξίμου διαφήμιζε τις συσκέψεις του επιτελείου και τελικά το επιτελικό κράτος κατέρρευσε σχεδόν μαζί με την έναρξη της χιονόπτωσης.

Απαντώντας στις ερωτήσεις σχετικά με το γιατί δεν αποφασίστηκε τηλεργασία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, επισήμως από τις Αρχές αναφέρουν πως οι προβλέψεις μιλούσαν για το “βαρύ” πέρασμα της κακοκαιρίας μετά τις 15.00. Ωστόσο, με τη κακοκαιρία δεν μπορείς να δώσεις “ραντεβού”, και φυσικά, ακόμη και στις 15.00 να ερχόταν το βαρύ πέρασμα, πάλι μιλάμε για ώρα αιχμής με τους πολίτες έξω, στις εργασίες τους. Είναι δε εμφατικό της όλης κατάστασης, πως αυτή τη φορά οι μετεωρολόγοι συμφωνούσαν, όχι μόνο ως προς την ώρα, αλλά μέχρι και στο ύψος του χιονιού που είχαν προβλέψει και για το κέντρο της πρωτεύουσας!

Δημοφιλή!!  Δεν ήταν παιδοβιαστής, ήταν ερωτευμένος - Αποτροπιασμός για την πρόταση απαλλαγής στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό

Τελικά, ήταν σαν να λένε στους πολίτες πως αν καταφέρετε να επιβιώσετε, δεν θα πάτε στη δουλειά σας την επόμενη μέρα.

((news247))

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω