Κακοκαιρία και webex!! Τι ισχύει..

images-1-e1587737156238 Κακοκαιρία και webex!! Τι ισχύει..

 

Κακοκαιρία & webex-Update Κυριακής για δηλώσεις Κεραμέως
2744 Κακοκαιρία και webex!! Τι ισχύει..Μετά τις δηλώσεις Κεραμέως στην τηλεόραση(για υποχρέωση webex σε περίπτωση κακοκαιρίας)θυμίζουμε ότι:
Τα σχολεία λειτουργούν εφαρμόζοντας τις εγκυκλίους που λαμβάνουν οι οποίες εδράζονται σε νόμους/υπουργικές αποφάσεις. Αντιθέτως τα σχολεία και γενικά οι δημόσιες δομές δε λειτουργούν με βάση δηλώσεις στην τηλεόραση. Επομένως αν δε σταλεί επίσημη εγκύκλιος δεν φαίνεται απο πουθενά οτι μπορεί νόμιμα να διεξαχθεί τηλεκπαίδευση σε κλειστά απο την κακοκαιρία σχολεία

Όπως είχαμε αναφέρει και από τις 16/10/21 υπενθυμίζουμε ότι:

Στην υπουργική απόφαση (Αριθμ. 111525/ΓΔ4) ΦΕΚ4188 για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση το σχ. έτος 2021-2022, δεν αναφέρεται πουθενά υποχρέωση παροχής τηλεκπαίδευσης σε περίπτωση κλεισίματος σχολείων από αρμόδιους φορείς(τοπικές αρχές, δήμους κτλ.), λόγω κακοκαιρίας. Καμία εγκύκλιος δεν έχει σταλεί από το υπουργείο που να αλλάζει τα δεδομένα.

Το ίδιο είχε παραδεχθεί δημόσια και η ηγεσία του υπουργείου παιδείας σε τηλεοπτική συνέντευξη την περίοδο της προηγούμενης κακοκαιρίας στα μέσα Οκτωβρίου. Πράγματι στις περισσότερες περιπτώσεις ΔΕΝ πραγματοποιήθηκε τηλεκπαίδευση τότε. Φυσικά ΚΑΝΕΝΑΣ δήμαρχος και ΚΑΝΕΝΑΣ περιφερειάρχης δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμία αρμοδιότητα να ανακοινώσει, να προτρέψει ή να αποφασίσει διεξαγωγή τηλεκπαίδευσης.

Τα σχολεία υπάγονται αποκλειστικά στο υπουργείο Παιδείας και λειτουργούν στο πλαίσιο που ορίζουν οι ισχύουσες νομικές διατάξεις.

Στην προηγούμενοι κακοκαιρία διάφοροι καλοθελητές τοπικοί άρχοντες, ανακοίνωσαν από μόνοι τους τηλεκπαίδευση ( ! ), φυσικά κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο και δεν πρέπει να ξανασυμβεί.

 

Διαβάστε επίσης για την κακοκαιρία Ελπίς

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo